piatok 9. januára 2015

Putinov údajný diabolský plán ktorý má zničiť americký dolár

"Podľa Kaliničenka vraj ruský prezident zámerne vyvoláva pohyby cien zlata a energií kvôli tomu, aby sa mohol lepšie vysporiadať so západnými mocnosťami. Ostatne guvernérka Ruskej centrálnej banky nedávno hovorila o tom, že Rusko prikročilo k nákupu 150 ton zlata, "píše Hamlin a upozorňuje, že ak by to bola pravda, nechal sa Západ chytiť do Putinovej pasce. "Že je Putin inteligentný a skúsený stratég na druhú stranu nepopierajú ani západné médiá, ktoré ho inak vykresľujú ako nemorálneho a skazeného človeka," glosuje Hamlin.

Hamlin sa čuduje tomu, prečo o tejto záležitosti mlčia všetky západné médiá aj ekonómovia. "Ide snáď o nejaké vojenské tajomstvo?" Pýta sa zakladateľ servera GoldStockBull.com a avizuje, že je načase podrobne rozobrať podstatu súčasných udalostí ovplyvňujúcich nielen ruskú ekonomiku. "Umelé znižovanie cien ropy Spojenými štátmi a jeho západnými spojencami už raz prinieslo úspech, pretože prispelo ku kolapsu Sovietskeho zväzu. Ale história sa zvyčajne neopakuje a tentokrát musí Západ čeliť odlišnej situácii, "upozorňuje Hamlin.

Podľa HAMLINA nikto nevie, aké sú skutočné Putinove ciele. "Len málo ľudí dnes tuší, o čo Putinovi v danú chvíľu ide, a takmer nikto nevie, aký bude jeho ďalší krok. Bez ohľadu na to, ako sa to môže zdať čudné, tak Putin práve teraz predáva ruský plyn a ropu fakticky za zlato. Ruský prezident to verejne nijako neprezentuje a naoko aj naďalej akceptuje doláre ako hlavný platobný prostriedok. Ale získané doláre okamžite mení za zlato, "poukazuje Hamlin a svoje tvrdenie dokladá konkrétnymi číslami. "V treťom štvrťroku 2014 Rusko nakúpilo 55 ton zlata, čo je viac, než zadovážili dohromady centrálne banky z celého sveta."

Západná spoločnosť podľa HAMLIN stojí a padá s dolárom. Putin však teraz všetky získané doláre prevádza do zlata, ktoré je vo finančnom svete považované za "antidolar". Hamlin navyše upozorňuje, že ceny zlata sú vzhľadom k západným zásahom na nízkej úrovni. "FED a americký stabilizačný fond (ESF) v posledných rokoch cenu zlata mnohokrát umelo znižovali," píše Hamlin. Západ práve teraz vyvíja všetko svoje úsilie na zníženie cien zlata a ropy. "Tým na jednej strane deformuje ekonomickú realitu v prospech dolára, a na strane druhej sa snaží zničiť ruskú ekonomiku, ktorá nie je ďalej ochotná plniť úlohu vazala Západu," vysvetľuje Hamlin.

"Ceny zlata a ropy sú dnes zámerne podhodnotené a v tejto situácii Putin predáva ropu a plyn za doláre umelo posilnené Západom a okamžite ich používa na nákup zlata, ktoré Západ zase zámerne oslabuje," objasňuje Hamlin. Kľúčovú úlohu v tejto záležitosti hrá tiež urán, z ktorého je podľa Hamlinová zistenie napájaná každá šiesta žiarovka v USA. "Tiež urán Rusko do USA predáva za doláre, ktoré sú umelo hnané hore, a kupuje za ne tiež zlato. Táto brilantná ekonomická stratégia robí zo Západu agresívneho hada, ktorý hltá svoj vlastný chvost, "nachádza Hamlin nevšedné prirovnanie.

Autorom tejto stratégie je podľa HAMLIN buď priamo samotný Putin, ale s väčšou pravdepodobnosťou jeho poradca Sergej Glazjev. So všetkým je vraj zrejme oboznámený aj čínsky premiér Si Ťin-pching. "Čína ostatne nedávno oznámila, že nebude ďalej navyšovať svoje zlaté rezervy v dolároch. Bude síce naďalej prijímať za svoje tovary doláre, ale ihneď po ich obdržaní ich bude nahrádzať tiež zlatom. V tomto ohľade teraz môžu zo vzájomných vzťahov ťažiť Moskva aj Peking. Rusko nakupuje čínsky tovar za zlato v jeho súčasnej cene a Čína zasa odoberá plyn a ropu tiež za zlato. Vzájomným platidlom sa tak stalo zlato a na dolár nezostalo miesto. Dolár sa tak stal voľným zbytočným sprostredkovateľom v biznise oboch krajín. Ako takého sa ho teda Čína aj Rusko teraz zbavili, "konštatuje Hamlin.

Zlato zo západných rezerv je v rámci tejto sofistikovanej Putinovej partie odčerpáva do krajín BRICS, teda do Ruska, Číny, Brazílie, Kazachstanu a India. "Pri súčasnom tempe znižovania zásob zlata tak Západ nemá čas proti Rusku čokoľvek podniknúť a zrútenie západného sveta založeného na petrodolároch je skutočne blízko. Západný svet sa doposiaľ s takou ofenzívou nestretol. Združenie BRICS v čele s Ruskom a Čínou zásadne mení úlohu amerického dolára vo svetovom menovom systéme. Dolár fakticky stráca svoju úlohu finálneho platobného prostriedku, "domnieva sa Hamlin.

Západ pritom podľa HAMLIN využíva pre udržanie hegemónie petrodolárov tzv. Farebné revolúcie, či rovno priamu vojenskú agresiu. "V prípade Ruska sú však oba scenáre neuskutočniteľné. Rusi totiž nie sú ochotní vymeniť slobodu a budúcnosť svojich detí za západnú klobásu. To je zrejmé z vysokej popularity prezidenta Putina. Nič na tom nemenia ani rôzni predstavitelia opozície typu Navalného, ktorí sú vnímaní ruskú verejnosťou ako platení západní agenti. Rovnako tak nemôže byť reč o vojenskej agresii, pretože Rusko nie Juhoslávia ani Irak či Líbya. Do úvahy nepripadá ani preventívny jadrový úder síl NATO, "je presvedčený Hamlin.

V súčasnej situácii je podľa HAMLIN zrejmé, že sa západný svet ocitol v Putinovej ekonomickej zlatej pasci. "Stále totiž platí pravidlo, že pravidlá určuje ten, kto má viac zlata. Všetci na Západe o tejto záležitosti zatiaľ mlčia, pretože nevedia, ako sa z nej dostať von. Verejnosť sa čoskoro bude pýtať, ako dlho ešte bude môcť Západ kupovať ruskú ropu a zemný plyn výmenou za zlato. Druhou otázkou bude, čo sa stane s petrodolármi, až Západ príde o všetky zásoby zlata. Na obe otázky dnes nie je schopný na Západe nikto odpovedať. A tomu sa, dámy a páni, hovorí šach mat! "Uzatvára Hamlin.